TRAINING

Van marktpotentie naar omzetgroei

Omdat je nooit te jong of te oud bent om te leren. 

shutterstock_229325944 1900 pixels

'De waan van de dag regeert bij ons'
'We durven niet te kiezen, daarom doen we alles'

Een doel zonder plan is een droom! Wil jij succesvol zijn? Dan moet je allereerst een doel hebben. Zonder doel heb je namelijk geen richting. Richting is één. Het hebben van een stappenplan, oftewel strategie, is een volgende belangrijke stap in jouw reis naar succes. Binnen deze training staat het OGSM model centraal. OGSM staat voor Objectives, Goals, Strategies, Measures.

Van strategie naar executie 

Dat is de grootste stap en belangrijkste uitdaging! Een strategie bedenken is mooi, maar dan begint het feitelijk pas. Hoe ga je dit vertalen naar tactisch en operationeel niveau?! Dat is waar het om draait binnen deze training. 

shutterstock_229325944 1900 pixels

Mijn manier van werken om tot resultaat te komen.

1

1

Realiteit

Realiteit; er zijn 3 redenen voor salestraining op locatie.
1. Het gaat minder goed met het bedrijf.
2. Het gaat goed met het bedrijf.
3. Het gaat uitstekend met het bedrijf.

Het startpunt bepaalt mede de inhoud of focus van de training.


2

Analyse

Analyse; voordat je begint met het trainen achterhaal ik welke verkoopvaardigheden je al bezit. Des te beter ik dit weet, des te meer jij deze verkoopvaardigheid in kunt gaan zetten.


2

3

3

Doel

Doel; samen bepalen wij het doel van de salestraining. Vaak gehoorde doelen zijn; meer structuur in het verkoopproces, een groter aantal verkoopkansen bij nieuwe en bestaande klanten, het beter verwoorden van de verkooppropositie, een hogere conversie of een verhoging van de omzet.

4

Actie

Actie; bij actie gaan wij daadwerkelijk aan de slag. 20% kennis of theorie, 60% praktijk en 20% evaluatie. Zo ziet in de regel de training eruit. Bij kennis leer je de achtergrond van bepaalde technieken (zoals vraagstelling of storytelling). In het praktijkgedeelte staat het oefenen in een veilige omgeving centraal. O.a. rollenspellen en het gebruik van diverse tools (zoals accountplannen) staan hier centraal. Tijdens de evaluatie reflecteren wij op wat er goed gaat en nog beter kan.


4

5

5

Resultaat

Resultaat; uiteindelijk moet een salestraining op locatie resultaat bieden. Ik analyseer dit op vier niveaus. Deze 4 niveaus, ontwikkeld door Kirkpatrick, zijn al jaren de standaard. Ze gaan o.a. over de toename qua kennis en de resultaten op de werkvloer.

OPDRACHTGEVERS VERTELLEN

Succes begint met een prettige samenwerking

Glenn Timmer (Asito)

Winnaar landelijke verkiezing Young Sales Professional -

'Ruben was mijn coach in de wedstrijd Young Sales Professional 2020. Naast het feit dat Ruben mij met waardevolle inhoudelijke tips scherp wist te houden, is hij een enorme motivator. Zijn enthousiasme en betrokkenheid heb ik als zeer prettig ervaren.'

Robin Hartgerink

Eigenaar - erve Hartgerink

'Ruben is erg betrokken en denkt echt met je mee. Met zijn Twentse nuchtere kijk daagt hij me uit om echt in de voeten van de klant te staan. Met zijn kritische blik blijf je scherp om zo je doelstellingen te behalen.'


Je kunt je bedrijf een (groei)boost geven. Bewust. Als je die frisse blik van buiten erbij betrekt.


NEEM CONTACT OP


GERELATEERD

Bekijk ook deze diensten

Potentieelscan

Lees meer

Interimwerk

Lees meer

Onderwijs

Lees meer

Verdieping

Lees meer

Coaching

Lees meer