BLOG

Sales ontwikkelingen in NL

Ruben van den Burg

Posted on Jan 21, 2024.

SalesPrikkels was aanwezig bij de Nieuwjaarsbijeenkomst van de SMA (Sales Management Association, de vakvereniging voor Sales in NL) op het terrein van topsportcentrum Papendal. Samen kijken hoe het ervoor staat met BV Nederland op Commercieel vlak.

Ook het jaar thema werd bekend gemaakt en deze luidt voor dit jaar : AI’s Sales (R)evolution!! Met als onderschrift: from Data to Deals.

Er waren twee interessante masterclasses over AI in commercie. Robin Hoyle (Huthwaite International) trapte af met de trends en ontwikkelingen op dit gebied. Als tweede gaf Harro Willemsen (3to1 sales artists) de aanwezige praktische tips hoe je AI nu kunt gebruiken.

Interessant om verder te melden is dat volgens Gartner in 2028 60% van de verkooptaken door AI worden uitgevoerd. Paradoxaal genoeg geloven zij ook dat bekwame verkopers belangrijker dan ooit zullen zijn. Hoe gaan we als sales professionals om met deze paradoxen? En wat moet je nu doen om ervoor te zorgen dat je klaar bent voor een nieuwe commerciële realiteit waarin kunstmatige intelligentie een belangrijk onderdeel van het landschap zal zijn?

Ik zie AI als een interessant hulpmiddel die je binnen je commercieel apparaat nuttig kunt inzetten. En dan met name als ondersteuning bij repeterende taken en/of bij het vinden en de filteren van (verkoop) informatie. Zeker ook binnen een afgeschermd CRM-systeem. Door het inzetten van AI kun je je meer bezig houden met de zaken waar het om draait in Sales: het ECHTE contact met de klant op weg naar klantbetekenis! Op die manier kan AI zeker een rol spelen bij het effectiever bereiken van je doelen.

Ruben van den Burg SalesPrikkels

BENIEUWD NAAR DE MOGELIJKHEDEN?

Bel mij vrijblijvend en dan kijken we samen.

LANDGOED CLOAS

NIEUW: Samen 'natuurlijk' groeien op Landgoed Cloas.

Bezoek

Landgoed Cloas

LANDGOED CLOAS

NIEUW: Samen 'natuurlijk' groeien op Landgoed Cloas.

Bezoek