Bekijk hier de video: Coachingstraject

SalesPrikkels coached binnen OC Waterloo een aantal Young Sales Professionals. Vanuit de behoefte van de klant wordt er hands on een stuk maatwerk geleverd.  

Review van een Young Sales Professional:

Beschrijf je ervaring tot nu toe. Hoe heb je de coaching sessies ervaren tot nu toe?

Tijden de coaching sessies komen diverse onderdelen aan het bod en wordt er met een verhelderende blik gekeken waar eventuele verbeteringen kunnen worden gedaan. De ervaring op zich zie ik als zeer positief.

Wat heeft het je tot nu toe gebracht?

De coaching sessies hebben tot nu toe geresulteerd in het beter vastleggen van afspraken, gesprekken en informatie in daarvoor beschikbare systemen. Beter voorbereiden en ook voeren van verkoopgesprekken maar ook interne vergaderingen.

Welke inzichten heb je opgedaan?

Wat het goed vastleggen van gegevens in ons CRM me concreet oplevert. Maar ook het vastleggen van acties uit overleggen. Dit vergroot de verantwoordelijhkheid voor mij maar ook voor collega's. Het effect van een kleine aanpassing of vastlegging om tot betere resultaten te komen of om bepaalde tijdsbestekken te waarborgen.

Hoe ervaar je het contact met je coach?

De gehele ervaring met de coach ervaar ik als zeer prettig. De communicatie, zeer open minded, hands-on werkwijze en kritische blik op basis van veel ervaring en kennis zie ik als een goede invloed en als bron om gebruik van te maken en om hiervan eigen te maken wat aansluit bij eigen werkwijze en wensen.

In welke mate heb je je leerdoelen kunnen bereiken?

Vooraf had ik mijn persoonlijke leerdoelen nog niet goed helder. Mijn focus lag op meer grip te krijgen op de situatie en werkwijze. Dit is zeker gelukt, het heeft me nieuwe inzichten gebracht welke hebben geleid tot aanpassingen in mijn manier van werken. Voor het algehele gevoel denk ik dat ik meer grip krijg en inzicht krijg in de situatie en hoe en op welke manier ik mijn tijd besteed.

Welke situaties kun je nu beter hanteren?

Plannen in het algemeen, dit voor het maken van afspraken, nabellen van offertes. Ik ben nu beter in het vastleggen van vergaderingen/gesprekken. Daarnaast beter monitoren van acties, doelen ook de cijfers, bijvoorbeeld van offertes en orders.

Wat spreekt je aan in de coaching?

De korte lijntjes, hands-on werkwijze en gelijk tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden tips krijgen welke je toe kan passen. Dit maakt het gemakkelijk om direct te verbeteren en de effecten ervan te ervaren.