HAN logo

De HAN verwerft, ontwikkelt en deelt kennis met professionals en ondernemingen in de regio. Vanuit die hoedanigheid werken we ook samen met een partij als SalesPrikkels. Op dit moment is dat binnen onze opleiding Commerciële Economie. Met Commerciële Economie heb je ontzettend veel mogelijkheden. In elke organisatie spelen immers commerciële vraagstukken.

Commerciële potentie
Tijdens de opleiding Commerciële Economie leren studenten alles over marketing en sales. Ze gaan ontdekken waar hun persoonlijke commerciële kracht ligt. Zo leren studenten o.a. verkoopgesprekken voeren met klanten, marktkansen signaleren, klantbeleving optimaliseren en het presenteren van commerciële plannen en kansen.

Onderwijspartner

Vanuit SalesPrikkels zorgt Ruben er tijdens gastcolleges voor dat hij studenten meeneemt in de praktijk. Thema's als (key) account management, de klantreis en authenticiteit in sales vertaalt Ruben vanuit zijn kennis en ervaring naar concrete klantcases. Op die manier prikkelt hij de studenten waardoor ze een beter beeld krijgen hoe sales er in de praktijk uitziet.